Sobi ja Biogen Idec lahjoittavat miljardi kansainvälistä hyytymistekijäyksikköä tukeakseen hemofilian hoitoa kehitysmaissa

World Federation of Hemophilia -liiton humanitaarinen avustusohjelma saa 500 miljoonaa kansainvälistä yksikköä viiden vuoden ajan

Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi) ja yhteistyökumppaninsa Biogen Idec ilmoittivat aikeestaan tuottaa miljardi kansainvälistä hyytymistekijäyksikköä kehitysmaissa toimiville humanitaarisille avustusohjelmille. Ilmoitus julkistettiin 12.5.2014 Australian Melbournessa pidetyssä World Federation of Hemophilia’n (WFH) maailmankongressissa. Yhtiöt lahjoittavat WFH:lle alustavasti 500 miljoonaa kansainvälistä yksikköä (IU) viiden vuoden ajan tukeakseen liiton pyrkimystä parantaa hemofiliaa sairastavien ihmisten hoidon laatua kehitysmaissa. Loput 500 miljoonaa hyytymistekijäyksikköä varataan tulevaan jakeluun.

Lahjoituksen odotetaan mahdollistavan ennustettavan ja kestävän humanitaarisen hyytymistekijähoidon saannin ja parantavan kehitysmaiden potilaiden hoidon laatua ja hoitotuloksia. Hemofilia on harvinainen, krooninen ja perinnöllinen häiriö, jossa ihmisen veren hyytymiskyky on heikentynyt. Tämä voi johtaa toistuviin ja pitkittyneisiin verenvuotoihin. WFH:n mukaan arviolta 400 000 ihmistä maailmassa sairastaa hemofiliaa ja heistä yli 300 000 elää alueilla, joilla diagnoosiin saanti ja hoitoon pääsy on rajallista.

”Vuoropuhelussamme hemofiliayhteisön kanssa tällä alueella korostuu yhdenmukaisesti globaalisti kestävän tasa-arvon huomattava parantamisen tarve,” sanoi Sobin pääjohtaja, tri Geoffrey McDonough,. ”Tämä lahjoitus on linjassa potilaskeskeisen lähestymistapamme kanssa ja se sisältää mahdollisuuden muuttaa kehitysmaiden hemofiliapotilaiden hoitomallia. Olemme ylpeitä yhteistyöstämme WFM:n kanssa.”

Sitoutuminen miljardin kansainvälisen hyytymistekijäyksikön toimittamiseen tarkoittaa sitä, että lääkärit voivat hoitaa yli 75 000 nivelvuotoepisodia, yli 2 000 hengenvaarallista verenvuotoa sekä tehdä tuhansia elektiivisiä kirurgisia toimenpiteitä, jotka eivät olisi mahdollisia ilman hyytymistekijää.

”Sobi on sitoutunut jatkuvasti lisäämään tietämystä hemofiliaa sairastavien tarpeista kaikkialla maailmassa siten, että lopullinen tavoitteemme on parantaa potilaiden hoitotuloksia,” sanoi Vesa Loponen, Sobi Finlandin toimitusjohtaja. ”Meillä on yli 30 vuoden kokemus tämän alueen tieteellisestä tutkimuksesta ja nyt keskitymme tämän perintömme ja kokemuksemme  tuomiseen tämän yhteisön käyttöön. Toivomme tulevina vuosina voivamme yhdistää nämä pyrkimyksemme Suomen hemofiliayhteisön tavoitteisiin.”

WFH:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti vähintään 85 % lahjoitetusta hyytymistekijästä tulee olemaan rekombinantti tekijä VIII:aa, hemofilia A:n hoitoon tarkoitettua Fc-fuusioproteiinia, ja loput rekombinantti hyytymistekijä IX:ää, hemofilia B:n hoitoon tarkoitettua Fc-fuusioproteiinia. Rekombinantti tekijä VIII:n (Fc-fuusioproteiini) lahjoitus riippuu biologisen lääkkeen myyntilupahakemuksesta, joka on parhaillaan USA:n elintarvike- ja lääkeviranomaisen FDA:n käsittelyssä. Humanitaaristen avustusohjelmien toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2015 jälkipuoliskolla.

WFH:n ohjelmaan sopivat maat käyttävät vähemmän kuin yhden kansainvälisen tekijä VIII -yksikön henkeä kohden. Hoidon puutteesta johtuen ihmiset, jotka näissä maissa sairastavat vaikeaa hemofiliaa, menehtyvät usein ennen aikuisikää.

World Federation of Hemophilia

Kansainvälinen voittoa tavoittelematon World Federation of Hemophilia (WFH) on toiminut 50 vuoden ajan parantaakseen hemofiliaa ja muita perinnöllisiä verenvuototauteja sairastavien ihmisten elämää. Liitto perustettiin vuonna 1963 ja se on globaali 122 maassa toimiva potilasjärjestöjen verkosto, jonka Maailman terveysjärjestö WHO on virallisesti tunnustanut. Lisätietoa osoitteessa www.wfh.org

Biogen Idec’n ja Sobin yhteistyö

Biogen Idec ja Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) tekevät hemofiliahoitojen kehitys- ja kaupallistamisyhteistyötä. Biogen Idec johtaa kehitystä, sillä on valmistusoikeudet ja kaupalliset oikeudet Pohjois-Amerikassa ja kaikilla maailman muilla alueilla Sobin aluetta lukuun ottamatta. Sobilla on oikeus loppuvaiheen kehitykseen ja kaupallistamiseen Euroopassa, Venäjällä, Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Sobi

Sobi on kansainvälinen harvinaissairauksiin erikoistunut lääkeyhtiö. Missionamme on kehittää ja tuottaa innovatiivisia hoitoja ja palveluja potilaiden elämän parantamiseksi. Tuotevalikoima on ensisijaisesti keskittynyt tulehduksellisiin ja perinnöllisiin sairauksiin, kaksi myöhäisvaiheen biologista kehitysprojektia on hemofilian alueelta. Markkinoimme myös yhteistyökumppaneidemme valmisteita harvinaissairauksiin. Sobi on bioteknologian edelläkävijä ja sillä on maailmanluokan osaamista proteiinibiokemiassa ja biologisten lääkkeiden valmistuksessa. Vuonna 2013 Sobin kokonaisliikevaihto oli 2,2 miljardia Ruotsin kruunua ($ 334 miljoonaa) ja sillä oli noin 550 työntekijää. Osake (STO: SOBI) on listattu NASDAQ QX Tukholmassa. Lisätietoa osoitteessa www.sobi.com.

 

Lisä- ja yhteystiedot

Tiedotusvälineet
Oskar Bosson, viestintäjohtaja
Puhelin +46 70 410 71 80
oskar.bosson@remove-this.sobi.com

Paikallinen yhteyshenkilö
Vesa Loponen, toimitusjohtaja, Sobi Finland
Puhelin 0400 605 045
vesa.loponen@remove-this.sobi.com